Yiğit Demirel Anısına Turnuva Düzenlendi

Yiğit Demirel Anısına Turnuva Düzenlendi

Üze­ri­ne kale di­re­ği dev­ril­me­si so­nu­cu ha­ya­tı­nı kay­be­den 8 ya­şın­da­ki minik fut­bol­cu­nun anı­sı­na fut­bol tur­nu­va­sı dü­zen­len­di.

 Çay­kur Ri­zes­por'un 8-10 yaş ta­kı­mı oyun­cu­su 8 ya­şın­da­ki Yiğit De­mi­rel, 7 Ara­lık 2022 Çar­şam­ba günü Çay­kur Ri­zes­por'un alt­ya­pı te­sis­le­rin­de kale di­re­ği üze­ri­ne dev­ril­miş­ti. Kal­dı­rıl­dı­ğı has­ta­ne­de, 3 gün­lük yoğun ba­kım­da ver­di­ği yaşam mü­ca­de­le­si­ni kay­be­den Küçük Yiğit için İyi­de­re'de fut­bol tur­nu­va­sı dü­zen­len­di.
Tur­nu­va, Çay­kur Ri­zes­por, İyi­de­re Be­le­di­yes­por, Ofs­por, Pa­zars­por'un alt­ya­pı ta­kım­la­rı ve Gür­cis­tan'dan gelen Por­tus Ba­tu­mi ve Poti Kolk­he­ti'in alt­ya­pı ta­kım­la­rı ara­sın­da dü­zen­len­di. Dü­zen­le­nen tur­nu­va­da fi­na­le kalan Çay­kur Ri­zes­por ve Por­tus Ba­tu­mi ara­sın­da geçen kı­ya­sı­ya mü­ca­de­le­nin ka­za­na­nı Çay­kur Ri­zes­por oldu.
Çay­kur Ri­zes­por­lu oyun­cu­lar tur­nu­va­nın şam­pi­yo­nu olun­ca büyük se­vinç ya­şar­ken Por­tus Ba­tu­mi ta­kı­mı­nın oyun­cu­la­rı göz­yaş­la­rı­na hakim ola­ma­dı. Ağ­la­yan oyun­cu­la­rı gören Çay­kur Ri­zes­por­lu oyun­cu­lar minik ar­ka­daş­la­rı­nı te­sel­li etti. Çay­kur Ri­zes­por­lu oyun­cu­la­rın maçı ka­zan­ma­sıy­la 'Yiğit öl­me­di, kal­bi­miz­de ya­şı­yor' slo­gan­la­rı at­tı­lar. Tur­nu­va­nın ka­za­nan­la­rı­na kupa ve­ri­lir­ken Yiğit'in an­ne­si Hu­ri­ye De­mi­rel ve ba­ba­sı Uğur De­mi­rel'e pla­ket tak­dim edil­di.
"Yiğit'i hiç bir zaman unut­ma­dık unut­ma­ya­ca­ğız"
İyi­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Saf­fet Mete, "Kısa bir süre önce ara­mız­dan ay­rı­lan Yiğit De­mi­rel'in üzün­tü­sü­nü bütün il­çe­le­ri­miz­de his­set­tik. Yiğit kar­de­şi­miz artık alt­ya­pı ta­kım­la­rı­mı­zın yüzü ola­ca­ğı­na inan­dık. De­re­pa­za­rı Kay­ma­kam­lı­ğı, İyi­de­re Kay­ma­kam­lı­ğı, İyi­de­re Be­le­di­ye­si ve Çay­kur Ri­zes­por ku­lü­bü­nün des­tek­le­riy­le Yiğit De­mi­rel adına ilk kez dü­zen­len­miş oldu. Yiğit'i hiç bir zaman unut­ma­dık unut­ma­ya­ca­ğız" ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
"Uma­rım Yiğit de bize şe­fa­at­çi olur"
İyi­de­re Kay­ma­ka­mı Hasan Musab Oka­tan,"Bugün güzel bir tur­nu­va ge­çir­dik. Asıl ama­cı­mı­za ulaş­tı­ğı­mı­zı dü­şü­nü­yo­rum. Bugün kay­be­den ol­ma­dı. Her­kes ka­zan­dı. Uma­rım Yiğit'te bize şe­fa­at­çi olur" şek­lin­de ko­nuş­tu.
"Yiğit'in yarım bı­rak­tı­ğı fut­bol he­ve­si­ni ar­ka­daş­la­rı ta­mam­la­ya­cak"
Uğur De­mi­rel, "Yiğit'in yarım bı­rak­tı­ğı fut­bol he­ve­si­ni ar­ka­daş­la­rı ta­mam­la­ya­cak. Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız sa­ye­sin­de güzel bir or­ga­ni­zas­yon oldu. Ben genç­le­rin hep­si­nin ile­ri­de çok iyi bir fut­bol­cu ola­cak­la­rı­na ina­nı­yo­rum. Çok da söy­le­yecek bir şe­yi­miz yok. Oğ­lu­muz keşke bu­ra­da ol­say­dı. Ar­ka­daş­la­rıy­la be­ra­ber top koş­tur­say­dı ama ev­la­dım Cen­net'te güzel bir yerde dedi.             

 Haber Merkezi