Yılmaz: “ Refah payı içeren gerçekçi teklif bekliyoruz”

Yılmaz: “ Refah payı içeren gerçekçi teklif bekliyoruz”

7. Dönem toplu söz­leş­me­de ma­sa­ya sun­du­ğu­muz ger­çek­çi tek­lif­le­ri­mi­ze karşı, kamu iş­ve­re­ni­nin ver­di­ği ye­ter­siz tek­lif­le­ri kabul et­me­dik­le­ri­ni söy­le­di.

 Rize Me­mur-Sen İl Tem­sil­ci­si Seyit Ali Yıl­maz, yap­tı­ğı basın açık­la­ma­sıy­la Me­mur-Sen ve 11 yet­ki­li sen­di­ka­mız­la 7. Dönem toplu söz­leş­me­de ma­sa­ya sun­du­ğu­muz ger­çek­çi tek­lif­le­ri­mi­ze karşı, kamu iş­ve­re­ni­nin ver­di­ği ye­ter­siz tek­lif­le­ri kabul et­me­dik­le­ri­ni söy­le­di.
 So­run­la­rın çö­zü­le­ce­ği yer toplu söz­leş­me ma­sa­sı ol­du­ğu­nu tek­ra­ren be­lir­ten Yıl­maz, “Biz; 2 yıl­dır toplu söz­leş­me ma­sa­sı­nın top­lan­ma­sı­nı, ma­sa­nın dı­şın­da ya­pı­lan eksik ve yan­lış dü­zen­le­me­ler­le bo­zu­lan gelir da­ğı­lı­mı ada­let­siz­li­ği­nin dü­zel­til­me­si­ni, so­ru­nun bütün ola­rak gö­rül­me­si­ni bek­li­yo­ruz. Ma­ale­sef kamu iş­ve­re­ni bizim bek­len­ti­mi­zi ve tek­li­fi­mi­zin hak­lı­lı­ğı­nı hala an­la­ya­bil­miş değil.” dedi.
Tek­lif, bu ha­liy­le, Mer­kez Ban­ka­sı­nın 2024 enf­las­yon tah­mi­ni­nin 8 puan, 2025 için de enf­las­yon tah­mi­ni­nin 4 puan al­tın­da kal­dı­ğı­nı be­lir­ten Yıl­maz, şöyle devam etti: “Kamu İşve­re­ni­nin bu tek­li­fi ne ras­yo­nel ve ne de ger­çek­çi­dir. Mü­za­ke­re, zaman ka­zan­ma ze­mi­ni de­ğil­dir. St­ra­te­ji uy­gu­la­ya­rak çö­züm­süz­lü­ğe sevk etmek de­ğil­dir. Biz, Kamu İşve­re­ni­nin ayak­la­rı yere basan tek­li­fi­ni, kamu gö­rev­li­le­ri­nin se­si­ni ve pi­ya­sa­nın ger­çek­le­ri­ni gören tek­li­fi­ni duy­mak is­ti­yo­ruz.” Yıl­maz, “Sabit ge­lir­li­ler ola­rak, alım gü­cü­müz düştü, her geçen gün sos­yal ma­li­yet ar­tı­yor, psi­ko­lo­jik ma­li­yet ak­lı­mı­zı, ener­ji­mi­zi sö­mü­rü­yor. Bu ve­ri­ler­den ha­re­ket­le açık­ça dek­la­re edi­yo­ruz. Kamu İşve­re­ni­nin ön­gö­rü­le­ri tut­mu­yor. Enf­las­yo­na ezi­len değil, enf­las­yo­nu ezen bir adım için “refah payı” uy­gu­la­ma­sı artık şart­tır.” diye be­lirt­ti. Yıl­maz, onun için, sözü fazla do­laş­tır­ma­dan, ma­li­ye söy­lem­le­ri­ne sı­ğın­ma­dan, ha­zır­la­dı­ğı­mız ger­çek­çi ve ras­yo­nel tek­lif­le­re kamu iş­ve­re­nin­den ger­çek­çi re­vi­ze­ler bek­li­yor, me­mu­run re­fa­hı­nın yük­sel­til­me­si­ni is­te­dik­le­ri­ni ifade etti. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın 2023 Seçim Be­yan­na­me­si­ni açık­lar­ken ifade et­ti­ği “enf­las­yo­nun üze­rin­de en az bü­yü­me oranı kadar refah payı ve­re­ce­ğiz.” vaadi ma­sa­da ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Yıl­maz, Alın te­rin­den ta­sar­ruf olmaz. Eme­ğin kar­şı­lı­ğı kı­sı­la­rak bütçe bü­yü­mez. Ger­çek­çi ve akıl­cı ra­kam­lar­la tek­lif re­vi­ze edil­sin, refah pa­yıy­la me­mu­run ve memur emek­li­si­nin yüzü gül­sün.” de­ğer­len­dir­me­sin­de bu­lun­du. Me­mur-Sen aile­si ola­rak, so­rum­lu­luk­la­rı­mı­zın bi­lin­cin­de bir kitle ol­duk­la­rı­nı be­lir­ten Yıl­maz, Biz ül­ke­miz, mil­le­ti­miz, va­tan­da­şı­mız, ne zaman zorda kalsa; ya­şa­dı­ğı­mız so­run­lar­da, doğal afet­ler­de, bu ül­ke­nin ve aziz mil­le­ti­mi­zin hep ya­nın­da olduk, ol­ma­ya da devam ede­cek­le­ri­ni be­lirt­ti. Yıl­maz, “Toplu söz­leş­me ma­sa­sın­da da bugün bu­ra­da da; so­rum­lu­lu­ğu­mu­zun ge­re­ği­ni ya­pı­yo­ruz. Kamu İşve­re­ni­nin de se­si­mi­zi duy­ma­sı­nı, ge­re­ği­ni yap­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz.” diye ko­nuş­tu.