Tarih: 03.06.2023 09:33

YKS'YE SAYILI GÜNLER KALA, UZMANINDAN TAVSİYELER

Facebook Twitter Linked-in

 Aday öğ­ren­ci­ler, konu ek­sik­le­ri­ni bir an önce gi­der­me­li ve fark­lı kay­nak­lar­dan soru çö­züm­le­ri yap­ma­lı­dır diyen Gün­düz söz­le­ri­ne şöyle devam etti:
‘’TYT daha çok za­ma­nı kont­rol ede­bil­me­yi, okuma, an­la­ma ve yorum be­ce­ri­si­ni ve ana­liz ye­te­ne­ği­ni ölçer.
Bu se­bep­le TYT ça­lı­şır­ken süre tut­ma­lı ve pa­rag­raf so­ru­su­nu çö­zer­ken, yan­lış ve eksik bilgi dahi içer­se sa­de­ce pa­rag­raf­ta ve­ri­len bil­gi­le­ri ve ön­cül­le­ri kul­la­na­rak ce­vap­la­ma­lı­sı­nız.
AYT daha çok ezber ye­te­ne­ği­ni ve for­mül bil­gi­ni ölçen bir test­tir.
Bu nok­ta­da so­ru­la­ra acele et­me­den yak­laş­ma­lı­sı­nız.
Kalan za­man­da eksik ko­nu­la­rı­nın üze­ri­ne gi­de­rek doğru sa­yı­nı art­tı­ra­bi­le­ce­ği­ni­zi unut­ma­yın.
So­ru­lar­la inat­laş­ma­yın. Tur­la­ma tek­ni­ği­ni kul­la­nın. İlk önce bil­di­ği­niz, size kolay gelen so­ru­la­rı çözün.Kalan za­man­da ise boş bı­rak­tı­ğı­nız so­ru­la­ra dö­ne­rek za­ma­nı daha ve­rim­li kul­la­na­bi­lir­si­niz.
Ça­lış­ma­la­rı­nı­zı 45 da­ki­ka ders 15 da­ki­ka mola şek­lin­de plan­la­yın. 45 da­ki­ka dik­ka­ti­ni­zi top­la­ya­mı­yor­sa­nız fark­lı zaman yö­ne­ti­mi tek­nik­le­ri­ni de­ne­ye­bi­lir­si­niz. Ör­ne­ğin po­mo­do­ro tek­ni­ği 25 da­ki­ka ça­lış­ma­yı ar­dın­dan 5 da­ki­ka mola ver­me­yi içe­rir. Bu­nun­la baş­la­ya­bi­lir­si­niz. De­ne­me­de zor bir so­ru­da stres ya­par­sa­nız temel nefes tek­ni­ği­ni uy­gu­la­ya­bi­lir­si­niz. Ar­ka­nı­za yas­la­nıp 1 da­ki­ka bo­yun­ca derin nefes almak hem be­de­ni­ni­zi hem de zih­ni­ni­zi sa­kin­leş­ti­re­cek­tir. ‘’
İstan­bul Ru­me­li Üni­ver­si­te­si Psi­ko­lo­jik Da­nış­man Ba­ha­dır Recep Gün­düz’ün bu sü­reç­te öğ­ren­ci­le­rin ba­şa­rı­la­rı­nı art­tır­ma­la­rı için sun­du­ğu tav­si­ye­ler ise şu şe­kil­de;
Seri de­ne­me çö­züm­le­ri yap­mak çok önem­li
Aday öğ­ren­ci­ler, konu ek­sik­le­ri­ni bir an önce gi­der­me­li ve fark­lı kay­nak­lar­dan soru çö­züm­le­ri yap­ma­lı­dır. Bu nok­ta­da seri de­ne­me çö­züm­le­ri yap­mak çok önem­li­dir. Öğ­ren­ci­ler konu ek­sik­le­ri­ni gi­der­dik­ten sonra her gün 1 TYT ve 1 AYT çöz­me­ye ve de­ne­me­le­ri ana­liz et­me­ye gay­ret et­me­li­dir. Her de­ne­me­den sonra ana­liz yap­ma­lı, yan­lış yap­tık­la­rı so­ru­la­rı in­ce­le­me­li ve kalan za­ma­nı bu şe­kil­de de­ğer­len­dir­me­li­dir.
Sı­na­va kadar her gün 30 pa­rag­raf çözün
Kalan za­man­da ek­sik­le­ri gi­de­re­bi­le­ce­ği­niz, za­ma­nı de­ğer­len­di­re­bi­le­ce­ği­niz ve se­vi­ye­ni­ze uygun so­ru­lar­la uğ­ra­şa­ca­ğı­nız bir ders prog­ra­mı oluş­tu­run. Konu ça­lış­ma­sı ya­par­ken in­ter­net­te­ki kay­nak­lar­dan ya­rar­la­nın. Tüm ça­lış­ma­la­rı­nı­zı süre tu­ta­rak yap­ma­ya gay­ret edin. Özel­lik­le sı­nav­da hızlı ve doğru ya­pa­bil­mek adına sı­na­va kadar her gün 30 pa­rag­raf çöz­mek önem­li ola­cak­tır.
Ça­lış­ma or­ta­mı­nı­zı, bes­len­me ve uyku dü­ze­ni­ni­zi ayar­la­yın
Ça­lış­ma or­ta­mı­nı­zın rahat ve ferah ol­ma­sı­na özen gös­te­rin. Bazen fark­lı or­tam­lar­da ders ça­lış­ma­yı de­ne­yin. Ça­lış­ma­la­rı­nı­zı kü­tüp­ha­ne, ders­ha­ne vb yer­ler­deya­pa­bi­lir­si­niz. Soru çö­zer­ken or­ta­mın ses­siz ol­du­ğun­dan emin olun. Bes­len­me ve uyku dü­ze­ni­ni­zi ayar­la­yın.
Kalan za­man­da her gün en az 7 saat uyu­ma­ya, iyi bir kah­val­tı­dan sonra derse baş­la­ma­ya ve 3 öğün bes­len­me­ye dik­kat edin.
Ken­di­ni­ze inan­mak­tan vaz­geç­me­yin
En önem­li­si ken­di­ni­ze ina­nın. YKS’nin ze­ka­yı değil ça­lış­ma­yı, ana­liz be­ce­ri­ni­zi ve ezber ye­te­ne­ği­ni­zi ölç­tü­ğü­nü unut­ma­yın.
İyi yap­tı­ğı­nız şey­le­ri ken­di­ni­ze ha­tır­la­tın ve ge­liş­tir­me­niz ge­re­ken alan­la­rın üze­ri­ne gidin.
Sı­nav­dan önce ve sınav anın­da olum­lu dü­şün­me­yi asla bı­rak­ma­yın.
        

Ha­ber-Fo­to: Teni Tapik Çimen




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —