Yoğun katılımlı Aile ve Çocuk Semineri

Yoğun katılımlı Aile ve Çocuk Semineri

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­ce dü­zen­le­nen “Aile ve çocuk" se­mi­ne­ri­ne aile­ler yoğun ka­tı­lım gös­ter­di.

    Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü­ne bağlı Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len ve 300 aşkın va­tan­da­şın ka­tıl­dı­ğı “Aile ve çocuk" se­mi­ne­ri yoğun ilgi gördü.
 

    İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zin­de ger­çek­leş­ti­ri­len se­mi­ne­re Rize Va­li­si Kemal Çeber’in eşi Nes­li­han Çeber, İl Kül­tür ve Tu­rizm Mü­dü­rü Esra Alem­da­roğ­lu, İl Proje ve Etüt Müdür Öznur Günay, İl Göç İda­re­si Mü­dü­rü Serap Hut, Eb­ru­li Sanat ve Yaşam Der­ne­ği Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Hülya Cer­ra­hoğ­lu, Ak Parti Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Sema Yağ­cı­te­kin, Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op. Dr. Seç­kin Ka­ra­oğ­lu, aile­ler ile diğer il­gi­li­ler ka­tıl­dı.
    Ço­cuk­la­rı­mı­zın be­den­sel ve ruh­sal ge­li­şi­mi, tek­no­lo­ji ba­ğım­lı­lı­ğı ile sık gö­rü­len dav­ra­nış bo­zuk­luk­la­rı ko­nu­la­rın­da aile­le­ri­mi­zin ya­şa­dık­la­rı zor­luk­la­rı ve çözüm öne­ri­le­ri ele alın­dı­ğı se­mi­ner­de Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Çocuk Sağ­lı­ğı ve Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı Doç. Dr. Yasin Yıl­dız ile Çocuk ve Ergen Has­ta­lık­la­rı ve Ruh Sağ­lı­ğı Uz­ma­nı Dr. Öğrt. Üyesi Yük­sel Sü­mey­ra Na­ra­lan ko­nuş­ma­cı ola­rak yer aldı.
    Dr. Öğ­re­tim Üyesi Yük­sel Sü­mey­ra Na­ra­lan su­nu­mun­da; ço­cuk­lar­da ge­li­şim­sel bo­zuk­luk­la­rı erken tes­pit ede­bil­me yön­tem­le­ri, ne zaman uzman gö­rü­şü­ne baş­vu­ra­ca­ğı­mız, bazı dav­ra­nış­sal so­run­la­rı kli­nik yar­dı­ma ih­ti­yaç duy­ma­dan nasıl çö­züm­le­ne­bi­le­ce­ği üze­ri­ne bil­gi­ler pay­la­şıl­dı.
    Doç. Dr. Yasin Yıl­dız ise, tek­no­lo­ji­nin ha­ya­tı­mız­da­ki et­ki­le­ri, bunun ço­cuk­lar­da­ki yan­sı­ma­sı, kont­rol edil­mek­te zor­la­nı­lan sı­nı­rı ve so­nuç­ta or­ta­ya çıkan tek­no­lo­ji ba­ğım­lı­lı­ğı dü­zey­le­ri hak­kın­da bil­gi­ler sundu.
    Su­num­da ay­rı­ca, tek­no­lo­ji­nin ço­cuk­lar üze­rin­de­ki olum­suz et­ki­le­ri­ni en aza in­dir­mek ve fay­da­lı kul­la­nı­ma yön­len­dir­mek için an­ne-ba­ba­la­ra "di­ji­tal ebe­veyn­lik" hak­kın­da bil­gi­ler ve­ril­di.
    Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, hal­kı­mız­dan gelen ta­lep­ler ve mü­dür­lü­ğü­müz­ce tes­pit edi­len bazı ih­ti­yaç­lar doğ­rul­tu­sun­da dü­zen­len­di­ği­miz de­ğer­li ho­ca­la­rı­mı­zın su­num­la­rıy­la ger­çek­leş­ti­re­ce­ği­miz se­mi­ne­re yoğun ilgi gös­te­ren va­tan­daş­la­ra te­şek­kür etti.
    Tepe, ay­rı­ca ili­miz adına bu denli önem­li bir se­mi­ne­re ver­dik­le­ri des­tek­ler­den do­la­yı Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Tıp Fa­kül­te­si ve İl Kül­tür ve Tu­rizm Mü­dür­lü­ğü­ne, kat­kı­la­rın­dan do­la­yı Rize Be­le­di­ye­si Baş­kan­lı­ğı ve Rize Genç ASKON Şu­be­si’ne te­şek­kür etti.

           

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI