Tarih: 19.07.2023 09:20

YÖK BAŞKANI ÖZVAR VE REKTÖRLER RİZE'DEN MUTLU AYRILDILAR

Facebook Twitter Linked-in

 Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Böl­ge­sel Kal­kın­ma Odak­lı Mis­yon Fark­lı­laş­ma­sı ve İhti­sas­laş­ma Prog­ra­mı Top­lan­tı­sı, Yük­se­köğ­re­tim Ku­ru­lu (YÖK) Baş­ka­nı Prof. Dr. Erol Özvar baş­kan­lı­ğın­da üni­ver­si­te­miz­de ger­çek­leş­ti­ril­di.
 YÖK Baş­ka­nı Prof. Dr. Erol Özvar ve be­ra­be­rin­de­ki heyet, top­lan­tı ön­ce­sin­de Üni­ver­si­te­miz Çay İhti­sas­laş­ma Ko­or­di­na­tör­lü­ğü ko­or­di­nas­yo­nun­da çay ko­nu­sun­da yü­rü­tü­len pro­je­le­rin ta­nı­tı­mı­nın ya­pıl­dı­ğı stant­la­rı in­ce­le­ye­rek, proje ekip­le­rin­den bilgi aldı.
 Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zi Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda ger­çek­leş­ti­ri­len prog­ram saygı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı ve İstik­lal Marşı’nın söy­len­me­si ile baş­la­dı. Prog­ram­da, Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz ile YÖK Baş­ka­nı Prof. Dr. Erol Özvar açı­lış ko­nuş­ma­sı yaptı.
RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz ko­nuş­ma­sı­na, çayın ta­rih­çe­si­ne ve öne­mi­ne kı­sa­ca de­ği­ne­rek baş­la­dı.
Çay ih­ti­sas üni­ver­si­te­si mis­yo­nu ile bir­lik­te, böl­ge­mi­ze önem­li bir katma değer sağ­la­yan çayın marka de­ğe­ri­ni ar­tı­ra­cak ça­lış­ma­lar yap­mak, bah­çe­den bar­da­ğa kadar olan sü­re­ci ye­ni­den ele ala­rak de­ğer­len­dir­mek ve mo­der­ni­zas­yo­nu sağ­la­mak su­re­tiy­le çay ta­rı­mı­nın sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ği­ni ve daha uzun süre in­sa­nı­mı­za hiz­met et­me­si­ni sağ­la­ma­nın üni­ver­si­te­mi­zin temel he­def­le­rin­den biri ol­du­ğu­nu ifade eden Rek­tö­rü­müz, üni­ver­si­te­miz­de çay ala­nın­da ya­pı­lan ça­lış­ma­lar ile il­gi­li bir sunum ger­çek­leş­tir­di.
Rek­tö­rü­müz ko­nuş­ma­sı­nı, “Yük­sek Öğ­re­tim Ku­ru­lu­nun ‘bir bir­lik­te ça­lış­ma pro­je­si’ ola­rak ni­te­len­dir­di­ği pro­je­nin yü­rü­tül­me­sin­de başta Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı ve ÇAY­KUR olmak üzere ül­ke­miz­de yer alan kamu kurum ve ku­ru­luş­la­rı­nın, aka­de­mis­yen­le­ri­mi­zin, araş­tır­ma­cı­la­rı­mı­zın, böl­ge­sel ve yerel kal­kın­ma ajans­la­rı­mı­zın, özel sek­tö­rün ve sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­mı­zın üni­ver­si­te­miz­le uyum için­de ça­lış­ma­sı ve kat­kı­la­rı için te­şek­kür edi­yo­rum.” di­ye­rek ta­mam­la­dı.
YÖK Baş­ka­nı Prof. Dr. Erol Özvar ise ko­nuş­ma­sın­da, Yük­se­köğ­re­tim Ku­ru­lu ola­rak 11. Kal­kın­ma Planı'nda yer alan "Yük­se­köğ­re­tim­de çe­şit­li­li­ği­nin ar­tı­rıl­ma­sı" he­de­fi doğ­rul­tu­sun­da, yük­se­köğ­re­ti­min tüm sü­reç­le­rin­de çe­şit­li­lik, fark­lı­laş­ma ve böl­ge­sel ge­liş­me odak­lı bir plan­la­ma an­la­yı­şı­nı ve yak­la­şı­mı­nı önem­se­dik­le­ri­ni be­lir­te­rek, “Ya­pı­sal de­ği­şim ni­te­li­ğin­de­ki en önem­li gi­ri­şim­le­ri­miz­den bi­ri­si olan üni­ver­si­te­le­ri­mi­zin mis­yon fark­lı­laş­ma­sı odak­lı ih­ti­sas­laş­ma­sına yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı­mı­zı da bu kap­sam­da de­ğer­len­di­ri­yor ve bu alan­da­ki fa­ali­yet­le­ri­mi­zi üni­ver­si­te­le­ri­miz ve tüm pay­daş­la­rı­mız­la bun­dan sonra da güç­len­di­re­rek devam et­tir­me­yi dü­şü­nü­yo­ruz. Ha­li­ha­zır­da baş­kan­lı­ğı­mız ta­ra­fın­dan 22 üni­ver­si­te­mi­zin ka­tı­lı­mıy­la yü­rü­tül­mek­te olan Böl­ge­sel Kal­kın­ma Odak­lı Mis­yon Fark­lı­laş­ma­sı ve İhti­sas­laş­ma Prog­ra­mı kap­sa­mın­da üni­ver­si­te­le­rin eği­tim-öğ­re­tim ve araş­tır­ma-ge­liş­tir­me gibi bi­rin­cil fa­ali­yet­le­ri­nin yanı sıra bu­lun­du­ğu ilin ve böl­ge­nin doğal, eko­no­mik, ti­ca­ri, sa­na­yi ve sos­yal po­tan­si­ye­li­nin etkin ola­rak kul­la­nıl­ma­sı, yerel eko­no­mik ha­ya­tın ge­liş­ti­ril­me­si­ne katkı sağ­lan­ma­sı, böl­ge­nin ih­ti­yaç duy­du­ğu insan kay­na­ğı­nın ye­tiş­ti­ril­me­si amaç­lan­mak­ta­dır." dedi.
Prof. Dr. Özvar ko­nuş­ma­sı­nın so­nun­da, Böl­ge­sel Kal­kın­ma Odak­lı Mis­yon Fark­lı­laş­ma­sı ve İhti­sas­laş­ma Prog­ra­mı’nın etkin ve ve­rim­li şe­kil­de yü­rü­tül­me­si ve he­def­le­nen böl­ge­sel çık­tı­la­ra ula­şı­la­bil­me­si için her ke­si­min büyük çaba har­ca­dı­ğı­na dik­kat çe­ke­rek, des­tek ve­ren­le­re te­şek­kür etti.
Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan, Rek­tör Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz günün anı­sı­na, YÖK Baş­ka­nı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yü­rüt­me Ku­ru­lu Üye­le­ri Prof. Dr. Naci Gün­do­ğan ile Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man’a he­di­ye tak­dim etti. Prog­ra­mın öğ­le­den son­ra­ki bö­lü­mün­de, Rek­tör­lük Se­na­to Sa­lo­nu’nda “Prog­ram Ge­ne­lin­de Genel De­ğer­len­dir­me­ler Top­lan­tı­sı” ya­pıl­dı.
Top­lan­tı­nın ar­dın­dan, YÖK Baş­ka­nı Prof. Dr. Erol Özvar üni­ver­si­te­miz se­na­to top­lan­tı­sı­na ka­tıl­dı.
İhti­sas üni­ver­si­te­si rek­tör ve tem­sil­ci­le­ri ise prog­ra­mın ar­dın­dan Zi­ra­at Fa­kül­te­miz bün­ye­sin­de ku­ru­lan Ulu­sal Çay Gen Ha­vu­zu ’nu in­ce­le­ye­rek yet­ki­li­ler­den ça­lış­ma­lar hak­kın­da bilgi aldı. Prog­ra­ma, YÖK Baş­ka­nı Prof. Dr. Erol Özvar, Rize Vali Ve­ki­li Ömer Faruk Duman, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Rize Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Meh­met Pat­lak, Rize Ada­let Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Yasin Temel, Rek­tö­rü­müz Prof. Yusuf Yıl­maz, YÖK Yü­rüt­me Ku­ru­lu Üye­le­ri Prof. Dr. Naci Gün­do­ğan ile Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, YÖK De­net­le­me Ku­ru­lu Üyesi Prof. Dr. Osman Ka­ra­mus­ta­fa, İhti­sas Üni­ver­si­te­si Rek­tör­le­ri ve Rek­tör yar­dım­cı­la­rı, il pro­to­ko­lü, üni­ver­si­te­nin yö­ne­ti­ci­le­ri, STK tem­sil­ci­le­ri ile aka­de­mik ve idari per­so­nel ka­tıl­dı.


          Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
          Kay­nak: RTEÜ Basın Bü­ro­su




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —