YÖRESEL EL ÜRÜNÜ CİMİL ÇORABI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENECEK

İkiz­de­re Kay­ma­kam­lı­ğı ta­ra­fın­dan Yö­re­ye has özel bir el ürünü olan Cimil Ço­ra­bı için Coğ­ra­fi İşaret Bel­ge­si alma ça­lış­ma­sı baş­lat­tı.

2.08.2022 09:57:00 0
YÖRESEL EL ÜRÜNÜ CİMİL ÇORABI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENECEK

    Kay­ma­kam Hacı Kerim Meral ön­cü­lü­ğün­de baş­la­tı­lan ça­lış­ma­da Rize ge­ne­lin­de 12 adet Coğ­ra­fi İşaret Tes­cil bel­ge­si bu­lu­nan ürün­le­re Cimil ço­ra­bı­nı da ek­le­mek için baş­vu­ru ça­lış­ma­sı ya­pıl­dı.
    Coğ­ra­fi İşaret Tes­ci­li­nin İlçe­le­rin yö­re­sel an­lam­da ta­nı­tıl­ma­sı ve kül­tü­rel de­ğer­le­rin ko­run­ma­sı hu­su­sun­da köyde bu ge­le­ne­ği ya­şa­tan in­san­lar­la bir araya gelen Kay­ma­kam Meral çorap üre­tim sü­re­ci­ni biz­zat ye­rin­de in­ce­le­ye­rek çorap do­ku­yan köylü ka­dın­la­rın ça­lış­ma­la­rı­nı ya­kın­dan gördü.
    Çimil ço­ra­bı­nın özel­li­ği ayağı sıcak tut­ma­sı, bir­kaç renk­li do­ku­na­rak fark­lı de­sen­ler­de elle yal­nız­ca İkiz­de­re Cimil köy­le­rin­de üre­til­me­si.
    Rize’de 12 adet Coğ­ra­fi İşa­ret­li ürün bu­lu­nu­yor, bun­lar­dan bi­ri­si­de dün­ya­ca Ünlü Şi­fa­lı Anzer Ba­lı­dır, Çimil Ço­ra­bı­nın Coğ­ra­fi İşaret al­ma­sıy­la ürün sa­yı­sı 13 e çı­kın­ca İkiz­de­re il­çe­sin­den 2 ürün olmuş ola­cak.
    Çimil Ço­ra­bın­dan başka ka­li­te­si ve ta­dıy­la çok rağ­bet gören Ye­rel­ma Köyü Pa­ta­te­si­ne de Coğ­ra­fi İşaret alma ça­lış­ma­la­rı baş­la­tı­lı­yor.
 

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °