Yurt dışından gelen öğrenciler Türk kültürünü öğrendiler

İli­miz­de bir okul ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen “CLICK” adlı ERAS­MUS pro­je­sin­de, Yu­na­nis­tan, İspan­ya, Ro­man­ya ve Lit­van­ya’dan gelen öğ­ren­ci ve öğ­ret­men­ler­le bir araya ge­lin­di.

Güncel Haberler 13.03.2023 10:00:00 0
Yurt dışından gelen öğrenciler Türk kültürünü öğrendiler

 Kül­tü­rel en­teg­ras­yo­nu sağ­la­mak ama­cıy­la İngi­liz­ce öğ­ret­men­le­ri­nin ko­or­di­ne­sin­de öğ­ren­ci­ler arası ta­nış­ma et­kin­lik­le­ri ger­çek­leş­ti­ril­di.
Yurt dı­şın­dan gelen öğ­ren­ci­ler ili­mi­zin kül­tü­rel yer­le­ri­ni gez­dik­ten sonra okul­da ya­pı­lan prog­ram­lar­la Türk Kül­tü­rü mi­sa­fir­le­re ta­nı­tıl­dı.
Öğ­ren­ci­le­re Türk Kah­ve­si, kil tab­let ya­pı­lıp ve oyun­lar oy­na­tıl­dı.
Pro­jey­le il­gi­li açık­la­ma yapan Okul Mü­dü­rü Ali Ha­şi­moğ­lu, “Pro­je­mi­zin adı ‘CLICK’ kül­tü­rel en­teg­ras­yon an­la­mı­na gel­mek­te­dir.
Pro­je­miz­de­ki he­de­fi­miz kül­tür­ler ara­sın­da­ki et­ki­le­şi­mi art­tır­mak.
Biz pan­de­mi sü­re­cin­den önce bir proje ha­zır­la­mış­tık.
Av­ru­pa Bir­li­ği Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan des­tek­le­nen bir pro­je­miz. Bizim bu­ra­da ki ama­cı­mız, öğ­ren­ci­le­ri­miz ara­sın­da bir ha­re­ket­li­lik oluş­sun. Şu an bizim oku­lu­muz­da 2 yıl­dır proje or­tak­la­rı­mız, Yu­na­nis­tan, İspan­ya, Lit­van­ya ve Ro­man­ya ül­ke­le­ri­mi­zi ağır­la­mış bu­lu­nu­yo­ruz. Öğ­ren­ci­le­ri­miz daha ön­ce­ki ay­lar­da say­dı­ğım ül­ke­le­re zi­ya­ret et­ti­ler. Şu an da biz okul­da öğ­ren­ci­le­ri­mi­zi ağır­la­mak­ta­yız ve kül­tür­le­ri­mi ta­nıt­mak­ta­yız. Bütün kül­tü­rü­mü­zün örf ve adet­le­ri­ni, gö­re­nek­le­ri­mi­zi, yemek kül­tü­rü­mü­zü, bütün Türk kül­tü­rü­nü an­lat­mış du­rum­da­yız. Bu sü­reç­te mi­sa­fir­le­ri­miz­le çay bah­çe­le­ri­ne gir­dik. Bizim için eğ­len­ce­li bir pro­jey­di” ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
Türk­le­rin mi­sa­fir­per­ver­li­ği­nin çok güzel ol­du­ğu­nu söy­le­yen Yu­nan­lı Mag­da­li­ni Zi­yon­gi, “5 tane ül­ke­den olu­şan bir ERAS­MUS pro­je­si. Bu­ra­da çok mut­lu­yuz. Eski za­man­lar­da­ki ata­la­rım Trab­zon’dan gel­miş. O yüz­den bir ta­ra­fım Yunan bir ta­ra­fım Türk gibi. Proje çok güzel ve çok mut­lu­yuz. Türk in­sa­nı­nın mi­sa­fir­per­ver­li­ği çok güzel. 5 ül­ke­den pro­je­yi oluş­tur­duk ve bir ar­ka­daş­lık kur­duk. Yu­na­nis­tan’da da şöyle söy­le­ni­yor ne kadar çok ar­ka­da­şın olur­sa dünya senin evin olu­yor” şek­lin­de ko­nuş­tu.
   

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °