Ziraat Odası aidatlarına da zam yapıldı

" Rize'mizde bı­ra­kın Çay üre­ti­ci­le­ri­nin hak­la­rı­nı sa­vun­ma­yı, ne kadar daha aidat ala­bi­li­riz, ne kadar daha sırt­la­rı­na yük olu­ruz, onun der­din­de­ler ve ta­be­la ku­ru­mu ol­mak­tan öteye gi­de­me­miş­ler­dir"

Güncel Haberler 25.03.2022 10:20:00 0
Ziraat Odası aidatlarına da zam yapıldı

    Büyük Bri­lik Par­ti­si Rize Mer­kez ilçe Baş­ka­nı Ab­dül­ka­dir Usta " Rize'mizde bı­ra­kın Çay üre­ti­ci­le­ri­nin hak­la­rı­nı sa­vun­ma­yı, ne kadar daha aidat ala­bi­li­riz, ne kadar daha sırt­la­rı­na yük olu­ruz, onun der­din­de­ler ve ta­be­la ku­ru­mu ol­mak­tan öteye gi­de­me­miş­ler­dir" diye ifade etti.
 

BBP Rize Mer­kez İlçe Baş­ka­nı Ab­dul­ka­dir USTA yap­tı­ğı açık­la­ma­da şun­la­rı söy­le­di; "Bu Yıl Zi­ra­at Odası ve Borsa Aidat ve Ke­sin­ti adı al­tın­da Çay üre­ti­ci­le­ri­miz ve Çift­çi­le­ri­miz­den 25 mil­yon TL üze­rin­de bir ke­sin­ti ya­pa­cak. Oysa Zi­ra­at Odası ve Borsa çift­çi­mi­ze des­tek olmak, hak­la­rı­nı sa­vun­mak ve tarım kal­kın­sın diye ku­rul­muş ol­ma­sı­na rağ­men ma­le­sef Rize'mizde bı­ra­kın Çay üre­ti­ci­le­ri­nin hak­la­rı­nı sa­vun­ma­yı, ne kadar daha aidat ala­bi­li­riz, ne kadar daha sırt­la­rı­na yük olu­ruz, onun der­din­de­ler ve ta­be­la ku­ru­mu ol­mak­tan öteye gi­de­me­miş­ler­dir. "dedi.
Usta, "Ül­ke­miz ge­ne­lin­de çift­çi­le­ri­mi­zin hali or­ta­da, eko­no­mik ola­rak zor sü­reç­ler­den geç­mek­te­yiz. Gübre fi­yat­la­rı %400, mazot iş­çi­lik , vs. gibi tüm gir­di­ler mu­az­zam de­re­ce­de art­mış du­rum­da alım gücü ne­re­dey­se eri­miş, tarım ve hay­van­cı­lı­ğın da ne kadar önem­li ol­du­ğu göz­ler önüne se­ril­miş­ken Zi­ra­at oda­la­rı­nın aidat üc­ret­le­ri­ne %40 zam yap­ma­la­rı, kabul edi­le­mez. Geçen Yıl 51 TL olan aidat 71 TL ye çı­kar­tıl­dı, Borsa bu­ra­da daha akıl­lı­ca dav­ra­nıp kg fi­ya­tı üze­rin­den Binde 2 oranı ile zam ve ke­sin­ti­yi her yıl oto­ma­tik ta­ri­fe­ye bağ­la­mış. Ken­di­le­ri­ni Yasal Dü­zen­le­me,Kanun ve si­ya­si des­tek ile de ga­ran­ti al­tı­na al­mış­lar"şek­lin­de ko­nuş­tu. Baş­kan USTA, açık­la­ma­sın­da "BBP Rize ola­rak Çay üre­ti­ci­mi­zin haklı tep­ki­le­ri­ne ka­yıt­sız ka­la­ma­yız. Bu yıl 210 bin çay üre­ti­ci­miz­den ve çift­çi­miz­den 25 mil­yon TL yi geçen Zi­ra­at Odası, Borsa ve Sto­paj ke­sin­ti­le­ri ola­cak Yazık Günah de­ğil­mi, bu ku­rum­lar çift­çi­mi­ze hangi kat­kı­yı sağ­la­mış, hangi hak­kı­nı sa­vu­nup almış, böl­ge­de is­tih­da­ma Ta­rı­ma ve üre­ti­me da­ya­lı hangi te­si­si fab­ri­ka­yı ka­zan­dır­mış­lar­dır.20 yılda Bu ke­sin­ti­ler eko­no­mi­ye ve üre­ti­me dö­nüş­müş ol­say­dı, Ör­ne­ğin Viz­yon Pro­je­miz olan En­teg­re Or­ga­nik Gübre Te­si­si ku­ru­la­rak, bugün kim­ya­sal güb­re­den Ül­ke­mi­zi ve Çay üre­ti­ci­mi­zi kur­tar­mış, hay­van­cı­lık­ta böl­ge­miz­de tek­rar can­lan­mış olur­du. Bura­dan çay Üre­ti­ci­miz ve Aziz Mil­le­ti­miz adına so­ru­yo­ruz. Bu Zi­ra­at oda­la­rı ve Çay Bor­sa­sı aidat kes­mek ve al­mak­tan başka ne iş ya­par­lar. Hani üre­ti­ci­nin hak­kı­nı hu­ku­ku­nu ko­ru­mak, ne­re­de üre­ti­ci­ye des­tek olmak. Gübre Fi­yat­la­rı ile il­gi­li hangi des­te­ği ver­di­niz, ne yap­tı­nız, 20 yıl­dır çık­ma­yan bir çay ka­nu­nu için si­ya­si­ler ile hangi mü­ca­de­le­yi ver­di­niz. BBP ola­rak di­yo­ruz ki Bir ta­be­la­dan öteye gi­de­me­yen bu Oda ve Bor­sa­nın ke­sin­ti­le­ri, yasal dü­zen­le­me ya­pı­la­rak kal­dı­rıl­sın veya bu Ke­sin­ti­ler Pro­mos­yon adı al­tın­da Kamu ban­ka­la­rı ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­sın ve bu ku­rum­lar ta­ma­men Üre­ti­ci­nin hak ve hu­ku­ku ko­ru­ya­cak, dev­le­ti­mi­ze katkı sağ­la­ya­cak, bir ya­pı­ya dö­nüş­tü­rül­sün dedi.  

 Haber Mer­ke­zi


Anahtar Kelimeler: Ziraat Odası aidatlarına yapıldı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °