ZÜMRÜT RİZE GAZETESİ 73 YAŞINDA

İli­mi­zin en eski ve va­sıf­lı ga­ze­te­si olan ZÜM­RÜT RİZE Ga­ze­te­si­nin ku­ru­lu­şu­nun 73. Yıl dö­nü­mü yoğun bir da­vet­li­nin ka­tı­lı­mıy­la kut­lan­dı.

Yerel Haberler 10.05.2022 09:41:00 0
ZÜMRÜT RİZE GAZETESİ 73 YAŞINDA

    İli­miz­de ga­ze­te­ci­lik mes­le­ği­nin se­vil­me­si­ne sebep, biz­le­rin bu kut­sal mes­le­ğe gönül ver­me­si­ne öna­yak ZÜM­RÜT RİZE GA­ZE­TESİNİN ku­ru­lu­şu­nun üze­rin­den 72 yıl geç­me­si­ne rağ­men ilk günkü görev an­la­yı­şı ile yo­lu­na devam et­me­si­nin mut­lu­lu­ğu­na şahit olduk.
    05.05.1950 yı­lın­da Mus­ta­fa Ardal ta­ra­fın­dan İstan­bul’da ku­ru­lan ve yayın ha­ya­tı­na baş­la­yan ga­ze­te daha sonra ili­miz­de yayım ha­ya­tı­na devam et­me­ye baş­la­dı.
 

    Uzun yıl­lar Mus­ta­fa Ardal’ın im­ti­yaz sa­hip­li­ğin­de yayın ha­ya­tı­na devam eden ili­mi­zin o yıl­lar­da ilk ve tek ga­ze­te­si daha son­ra­ki yıl­lar­da el de­ğiş­ti­re­rek Rize Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Faik BA­KOĞ­LU’nun im­ti­yaz sa­hip­li­ğin­de gün­lük va­sıf­lı ga­ze­te ola­rak yayın ha­ya­tı­na ara­lık­sız ola­rak kısa zaman ön­ce­si­ne kadar sür­dür­dük­ten sonra, Faik BA­KOĞ­LU’nun oğlu ve şu anki im­ti­yaz sa­hi­bi Ali Gökay BA­KOĞ­LU’nun im­ti­yaz sa­hip­li­ğin­de yayın ha­ya­tı­na devam et­me­nin mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­mak­ta­dır.
    Ara­lık­sız ola­rak yayın ha­ya­tı­na devam eden ZÜM­RÜT RİZE GA­ZE­TESİ bir­çok olum­suz­lu­ğa rağ­men du­ru­şun­dan, ob­jek­tif ya­yın­cı­lık il­ke­le­rin­den zerre taviz ver­me­den yayın ha­ya­tı­na devam et­mek­le bir­lik­te, her yıl ol­du­ğu gibi bu yılda bir­çok daire amir ve mü­dür­le­ri­nin, ga­ze­te sa­hip­le­ri­nin, mu­ha­bir­le­rin, ya­zar­la­rın, okur­la­rın ve ili­miz ga­ze­te­le­ri­nin ya­nın­da her daim yer alan (ÇBİ) Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri­ni tem­si­len Cemil Ya­rı­kan’ın ka­tı­lı­mıy­la ga­ze­te­nin mer­ke­zin­de bir araya ge­le­rek her yıl ol­du­ğu gibi bu yılda ge­le­ne­ği boz­ma­mış oldu. Da­ve­te ka­tı­la­ma­yıp iyi di­lek­ler­de bu­lu­nan ve çe­lenk, çiçek gön­de­ren sa­yı­sız kişi ta­ra­fın­dan ga­ze­te mer­ke­zi tam an­la­mıy­la çiçek bah­çe­si­ne dön­müş du­rum­day­dı. Bu man­za­ra kar­şı­sın­da bir kez daha an­la­dım ki yap­tı­ğı­mız mes­lek ne kut­sal bir mes­lek­miş. Emeği geçen her­ke­se te­şek­kür eder­ken, bu ve­si­le ile ZÜM­RÜT RİZE GA­ZE­TESİ’NİN ku­ru­cu­su ve ilk sa­hi­bi mer­hum Mus­ta­fa ARDAL’a Allah’tan rah­met, ge­ri­de ka­lan­la­rı­na sağ­lık­lı uzun ömür­ler di­li­yo­rum. Nice 73 yıl­lar di­le­ğim­le,
    Rize Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti ve Züm­rüt Rize Ga­ze­te­si Onur­sal Baş­ka­nı Faik Ba­koğ­lu’na, Ga­ze­te sa­hi­bi Ali Gökay Ba­koğ­lu’na nazik da­ve­tin­den do­la­yı te­şek­kür ede­rim.

   Ha­ber-Fo­to: Halil İbra­him SAKLI


Anahtar Kelimeler: ZÜMRÜT GAZETESİ YAŞINDA
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °