İsmet KÖSOĞLU


15 TEMMUZ ÜZERİNE

e-mail: ismetkosoglu53@gmail.com


15 Temmuz 2016 hain denilen bir girişimin 8.yıldönümü bütün yurtta unutulmaması için kutlanıyor.

     Yıllarca bütün kurum ve kuruluşları kemiren, milletimizin dini duygularını istismar ederek bilhassa AKP hükümetlerinden bile ne istediniz de vermedik denilerek istekleri yerine getirilen hainler 8 yıl önce gerçek yüzlerini kan dökerek ortaya çıkarmıştı.

     15 Temmuz, Cuma Namazı öncesi vaaz ve hutbe de imamlar tarafından da unutulmadı. Talimat gibi cemaate kutlamalara herkesin bu coşkuya   katılması istendi.

     15 Temmuz saldırısına karşı gösterilen bu ilginin Kurtuluş Savaşını kazanan, Cumhuriyeti ilan eden Gazi ve Şehitlerimiz için gösterilmediğini iddia ediyorum.

     Hain saldırıyı planlayan ve yapmaya çalışan asker kanadındaki rütbelilere bakacak olursak büyük bir çoğunluğu AKP döneminde askeri okullara girerek mezun edilen ve rütbe basamaklarını hızla tırmanmış kişiler olduğunu gözlüyoruz. En yakın örneği Genelkurmay Başkanına silah çeken en yakınındaki, kardeşi AKP tarafından önce Milletvekili sonra Büyükelçi yapılan zat örnek olmalı.

     Bu hainleri askeri okullara kim aldı.

     Bu hainlerin Kaymakam, Asker, Hâkim, Savcı, Polis olmaları için sınavlarını kim kazandırdı. Bunların bu makamlara atanmasını kimler sağladı. Bu hainler bugüne kadar araştırılmadı.

    O yıllarda ÖSYM sınav soruları çalınmış ve kimse bir ceza görmemiş.

    O sınavlarda kazananların çok büyük çoğunluğu FETO artığı eleman olarak kamu kademelerine yerleştirilmiş.

    15 Temmuz öncesi birçok şehirde olduğu gibi Rize de de Türkçe Olimpiyatları adı altında stadyumların doldurulması için kimlerin ve hangi AKP li Bakanların adeta sponsor olduğunu kamuoyu yakından biliyor.

    Olimpiyat salonlarında tribünleri dolduranlara’’ bu hasret yeter dön artık’’ söylemiyle konuşmalar yapanların halen AKP de siyaset yaptığını binmeyen yok.

     Sıkıntılı bir dönemden geçtik.

    Vatanin, Milletin bölünmezliğini, Bayrağın inmezliğini her fırsatta savunanlara selam olsun.

    Bu Cumhuriyet kolay kurulmadı üç beş FETO artığına ne teslim edilir ne yıkılır. Yeter ki sebep olanlar ve destek verenler iyi araştırılsın ki geleceğe güvenle bakalım.