İsmet KÖSOĞLU


ATANMIŞ YENİ BAŞKAN YILMAZ KATMER’E

e-mail: ismetkosoglu53@gmail.com


    Eski Başkan Hikmet Ayar’ın   geçirdiğimiz Genel ve Yerel seçim sürecini iyi götüremediğinden olsa gerek istifası ile boşalan ve birkaç aydır boş bulunan AKP Rize İl Başkanlığına Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından Yılmaz Katmer ikinci kez atandı.

    Yeni atanmış Başkan Yılmaz Katmer tecrübelidir, Partisine ve Genel Başkanına yürekten bağlıdır.

     Başkanlığa yeniden atanması dolayısıyla yaptığı açıklamayı haberlerden okudum.

   Öncelikle kendilerine başarılar diliyorum.

     Başarılı olmak için kolları sıvadığını, Rize’de 2001 ruhuna yeniden dönüleceğini ifade ederken bugünden sonra bu hedefe ulaşacağına kimsenin inandığını söyleyemem.

     Başkan Katmer açıklamasında ‘’vatandaşın iyi gününde kötü gününde yanlarında olacaklarını. Düğününde cenazesinde sıkıntılı olduğu her yerde yanında olacağını belki içtenlikle söylüyordur ama geçmiş yönetimlerine bakıldığında çoğunlukla böyle uygulamalar olmadığını görmüşüz.

    İl Başkanlığında telefonlara cevap verilmediğini yakından bilirim.

    Atanmış yeni Başkan olarak samimiyetine güvendiğim için Sn. Katmer’e naçizane birkaç tavsiyem olacak;

     Sn. Katmer, insanları ocu bu cu, şu partili diye ayrıştırmayın kucaklayın.

     Geçmiş dönemlerde çok gördüm. Partiliniz değil, diye cenazesine dahi gidilmediğine şahidim.

    Partiye kayıtlı değil diye iş isteyen gariban vatandaşa hayır denildiğini biliyorum. Siz bu yanlışlara devam etmeyiniz.

     İhtiyaç sahipli vatandaşlara, partiye git veya partimizden değilsen sana iş, aş yok diyenlerden olmamalısınız. Yalnız İl değil ilçe teşkilatlarınıza da aynı aksaklıkların giderilmesini sağlamalısınız.

     Günümüz malum, hayat pahalılığı milletimizin belini bükmüyor boğazını sıkıyor. Açlık sınırıyla mücadele eden vatandaş ekonomik olarak gerçekten çok zor durumdadır.

     Emekli ve kiracı gerçekten insanca bir hayat sürmek için yaşamakta zorluk çekiyor. Atanmış bir kişi olarak sizi atayan iradeye sokaktaki yangını sizler daha rahat iletebilirsiniz. Yüksek tepeye vatandaşın hele partiliniz değil ise ulaşması imkânsız ve çok zor olduğunu en iyi siz bilirsiniz.

     Sn. Katmer, yola inanmışlarla çıkacağınızı söylerken cebini dolduran inanmış gözükenlerden bahsediyorsanız sizde yanılırsınız.

    Atandığınız görevde tekrar başarılar diliyorum. Vatandaşa tepeden bakmayın, sizin vatandaşla kucaklaşmanızı Rahmetli Hasan Celal Güzel ‘in kucaklaşmasına benzetirim.

    Sıcak bir ilgi ve candan kucaklaşma birçok derdin ilacıdır biline.