İsmet KÖSOĞLU


GAZETECİNİN RİZE FOBİSİ

e-mail: ismetkosoglu53@gmail.com


     Trabzon’dan yazan bir Gazetecide yıllardır Rize fobisi var. Aman Rize’ye bir şey yapılmasında nereye olursa olsun gibisinden.

     Gazeteci bey ‘’Demiryolu Rize’ye mi kaydırılıyor? ’yazdınız kaysa ne olur. Rize’ye kaydığında size batan bir şey mi var. Bu Rize düşmanlığı nereden geliyor.

    10 yıldır Rize Lojistiğe para gönderiliyor yalanını attınız ortaya. Bilmeden yazma buna denir, Lojistik 2021 yılında başladı bugün 2024, 10 yıl mı ediyor.10 yıl önce başlansaydı bugüne kadar tamamlanmış olurdu. Ayrıca Trabzonlu atanmış Bakanlar Ulaştırma Bakanlığında olduğu sürece Rize’de hiçbir çalışma tamamen sona ermez merak etme Ovit yolu gerçeği cenaze gibi önümüzde duruyor.

    Bu çekememezlik bu haset niye bilmiyorum. Oysa komşuya pişen bize de düşer düşüncesindeyim.

    Yıllardır yazan birisi olarak hiçbir zaman yalnız Trabzon’a değil şu İl’e bu şehire yapılmasın Rize’ye yapılsın diye bir yazım olmamıştır. Her daim yazdığım mademki Trabzon’a yapılıyor Rize ye de yapılsın derim ve bu sözümün arkasındayım.

    ‘’ 1200 metre rakımdaki Zigana Geçidi dururken milyarlar harcayıp Ovit’i 1700 metrede deldiler’ derken bu çekememezlik niye. Sen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan daha mı iyi biliyorsun Ovit’in önemini değerini, hadi oradan. Neymiş Zigana dururken Ovit’i deldiler. Zigana delinmedi mi. Üstelik Ovit’in yolu bugüne kadar yapılmamasına rağmen Zigana’nın giriş çıkış bağlantı yolları köprüleri muhteşem yapıldı.

    Bu hırs bu çekememezlik bu kin Rize düşmanlığından başka size bir şey yaşatmaz gazeteci bey.

   Neymiş demiryolu Rize’ye kaymış. Bu demiryolu havadan geçip Rize’ye gelmiyor. Trabzon’dan geçerek Rize’ye gelecek. Bunların istediği Rize’ye hiç uğramasın. Böyle düşünceye faşist düşünce derim.

    Rize aleyhinde yazan bu gazeteci’’ Erzincan demiryolunun Rize’ye gitmesi kargaları bile güldürecek ‘’diye yazacak kadar gaflet içindedir.

    Trabzon’un elinden Lojistik alınıp güya Rize’ye verilmiş. 

     Lojistik Merkez için hava, deniz, kara ve demiryolu gerekir. Çok şükür Havalimanımız var, Sahilden gelen mevcut karayolu İkizdere üzeri Erzurum’la takviye edilecek. Deniz zaten önümüzde tek eksik olan Demiryolu gerçekleşecek. Bu proje yalnız Rize’ye değil Doğu Karadeniz’de merkez olan Trabzon, Artvin illerimizi de yakından kucaklayacaktır.

      TIR gibi büyük araçların 1200 rakım varken 1700 rakımdan gitmez deme cüretini de gösteren bu zatı muhterem bilmez elbette atanmış Trabzonlu Ulaştırma Bakanları tarafından Ovit Tüneline giden karayolunun 6 yıldır yapımına dahi başlanmadığını. Eski yoldan büyük araçların gitmeyeceği doğrudur.

    Fakat şu bilinsin ki Rize-İkizdere-Erzurum karayolu tamamlandığında Doğu Anadolu’ya ulaşan en kısa yoldan seyahat edilecek. Zaman kaybı da olmayacak.  Akaryakıttan tasarruf edilecek,24 saat 365 gün 12 ay rahatlıkla seyredilecek en güvenli karayolu olacaktır.

     Sıkıntı ve takıntı burada galiba.