İsmet KÖSOĞLU


HAVALİMANI VAR UÇAK YOK, BU AYIP KİMİN

e-mail: ismetkosoglu53@gmail.com


     Süper ligde mücadele eden ÇAYKUR Rizespor, deplasman maçı için Adana’ya Rize Artvin Havaalanı’ndan değil, Trabzon hava alanından gitmek zorunda kaldı.

    3 Nisan 2017 tarihinde yapımına başlanan Rize-Artvin Havalimanı, 3000 x 45 m Pisti ile 7 uçak park pozisyonu bulunan aprona ve yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanımız 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü hizmete açılmıştı, gerek yapılmaya başlandığında gerek 2 Cumhurbaşkanının katılımıyla açıldığında Gazeteci olarak oradaydım, o heyecanı yakından yaşadım.

      Uçak kalkmayacak idiyse bu Havaalanını Rize'ye neden yaptınız?

      Atanmış Ulaştırma Bakanı Cumhurbaşkanını her gördüğünde galiba onun korkusundan sık sık şu servis yapılacak buraya uçak konulacak diyor ama icraat yok.

      Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’deki toplantısında, Trabzonlu atanmış Ulaştırma Bakanı söz verdiği halde, Antalya'ya 3 aydan beri sefer koyduramadık demedi mi! 

      Koydurmama sebebi ne.

      Rizespor Adana deplasmanına Trabzon’dan kalkan uçakla gitmiş.

      Ey uçak koyamayan atanmışlar Trabzonspor’da Birgün Rize’den gelip uçsun ne olur. Diyebilir misin Konya’ya Uçak Trabzon’dan yok Rize’den uçun diye.

        Konu Rize-Erzurum karayolu,

    Hatırlarsınız Ağustos ayı başında Rize’de Cumhurbaşkanının katıldığı önemli bir STK toplantısı yapılmıştı.

    Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan toplantıda hazır atadığı Bakanların birçoğu orada iken Rize hakkında istek ve dilekleri olanlara konuşma hakkı verdi. En güzle konuşmayı da RTSO Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu yapmıştı.

     6 yıl geçmesine rağmen İkizdere-Ovit Tüneli 19 km bağlantı yolunun halen yapılmadığını söyleyen Şaban beye cevap veren atanmış Ulaştırma Bakanı adeta cebinden çıkaran memur gibi efendim hemen ihale kararı alıyoruz cevabını vermişti.

     Bakanın verdiği söz üzerinden 20 gün geçti ihale plan proje kararı hakkında bir şey duymadık.

   AKP Rize İl yönetimi ve Sn. Başkan Katmer sözüm sizlere, Ulaştırma Bakanının Cumhurbaşkanının huzurunda verdiği sözün takipçisi olunuz.

   Kimseden korkacak bir şey yok. Bakana ayıp olur düşüncesini bir tarafa koyarak, konu yapılmadığı takdirde Cumhurbaşkanına iletilebilecek kadar acil ve önemlidir.

     Çünkü Trabzon’da Türkiye’nin en pahalı şehir içi yolu Karayolları tarafından yapılıyorsa İkizdere-Erzurum karayolu da yapılmalıdır. Kimse babasının kesesinden yapmıyor.

   

İsmet KÖSOĞLU