İsmet KÖSOĞLU


OVİT YOLUNDA CİNAYET-118

e-mail: ismetkosoglu53@gmail.com


    Rize-Erzurum karayolu yapılması konusunda 40 yılı aşkın sürede değişik gazete ve internet sitelerinde binlerce haber yaptım, yazılar yazdım, Çay TV ekranlarında yol konusundaki programlara katıldım.

    Bu yolun bilhassa Ovit Dağı kısmında birçok ölümcül kazaya şahit olmuşum. Tünel yapımını tetikleyen, hızlandıran Çığ olayları dolayısıyla kapanan yolda yaşanan korkulu saatleri o insanlarla birlikte yaşadım.

     En son ölümlü vaka 21 Ağustos 2024 günü akşamı yaşandı.2 otomobilin kafa kafaya çarpıştığı bu trafik kazası bence kaza değil cinayettir.

     2 kişinin ölümü ile sonuçlanan çarpışma özellikle yazıyorum kaza değil cinayettir ve sorumlusu Karayolları Genel Müdürlüğü ile atanmış bir adamın işbaşında bulunduğu en büyük sorumlu Ovit Tünelinin bağlantı yolunu yapmayan Ulaştırma Bakanıdır.

     Bu trafik kazası değil cinayettir tezini rahatlıkla savunuyorum.

     Zira Ovit Tünelinin bağlantı yolu, tüneli Cumhurbaşkanı açtıktan sonra 6 yıldır halen yapılmadı.

    İkizdere -Ovit Tüneli arasında 19 km yol var ve yapmayan Ulaştırma Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğüdür.

     Ağustos ayı başında Rize’de yapılan Cumhurbaşkanının katıldığı toplantıda Rize’nin sorunları konuşulurken söz alan RTSO Başkanı Sn. Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun ‘’yol yapılmadı, senelik 1 TL ödenek ayrılıyor’’ söylemi ile sanki konuyu ilk kez duyan atanmış Bakan hemen ihale kararı alıyoruz demesi işi 2018 yılından bu yana savsakladığının göstergesidir.

    Ovit Tüneli bağlantı yolu yapılmadığı için bu olay meydana geldi. Ve 2 cana mal oldu.6 yaralının durumu ne bilmiyorum.

    Sakın yol tek şerite düşüyor araç süratli bahanesi altına sığınılmasın. Suretli mi değil mi onuda bilen yok. Tünelden aydınlık bir şekilde çıkan araç 300 metre sonra (İkizdere yönünde) ışıksız kapkaranlık bir yola düşüyor ve sürücü bölgenin yabancısı ise yolun daraldığını bilmiyordur. 

    Tünelden gelen duble 2x2 yol eski yola yani bölünmemiş gidiş gelişli olan eski yola bağlanıyor. Bu bağlantı yerinde aydınlatma hiç olmadı ve halen yok.

    Cumhuriyet Savcılarını bu konuda göreve davet ediyorum, meydana gelen olay yolun yapılmaması sonucu olmuştur.