"Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi" kapsamında birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarındaki çalışanlarına "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sağlık Çalışanlarının Rolü" konulu eğitim programı gerçekleştirildi.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi tarafından düzenlenen eğitimde, sağlık çalışanlarının şiddet vakası ile karşılaşılması durumunda kişinin hangi kurumlara yönlendirilebileceği ve şiddet gören kadının daha fazla örselenmemesi için neler yapılabileceği anlatılmıştır.
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Kadına yönelik her türlü şiddet, kadının yaşamına korku ve güvensizliği sokmakta, kadının fiziksel ve ruhsal sağlığını olumsuz yönde etkilemekte ve toplumsal yaşama katılımını engellemektedir.” dedi.
Tepe, “Şiddete maruz kalan kadınların çoğu, toplumsal yaşama aktif ve üretken katılamadığı için, şiddet sosyal ve ekonomik kalkınma önünde de bir engel oluşturmaktadır. Bu durum kadın-erkek eşitsizliğinin de devamına neden olmakta ve toplum yapısının her kademesini olumsuz etkilemektedir. Kadına yönelik şiddetle mücadele sağlıklı bir toplum yapısı için şarttır. Bu bağlamda verilen bu eğitimler yoluyla tüm sağlık personellerinin, diğer kamu kurumlarının ve halkın kadına yönelik şiddet konusunda daha bilinçli olmaları böyle eğitimlerle birlikte sağlanması planlanmıştır.” diyerek sözlerini tamamladı.
Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen eğitim, soruların cevaplanması ve katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Haber-Foto: R.İ.S.M. Basın