Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Rize’deki Gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. İşçi sağlığında en ufak detayların dikkate alındığını söyledi.
Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi 1983 yılından bu yana yani tam 40 yıldır yer altında çalıştıklarını belirterek “ Bizde madenden önce insan yani çalışanın sağlığı gelir işçi sağlığı bizim kuruluşta çok önemli, Kazaya Ramak kaldı sözü bile bizde geçerli ve Ramak kelimesini bile değerlendiririz. Risk gördüğümüz alanlarda işçimizi çalıştırmayız” dedi.
10 Ocak Gazeteciler günü nedeniyle Rize ve ilçelerinde görev yapan Gazeteciler ile bir araya gelen Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü ve üst düzey yöneticileri her yol olduğu gibi 2023 yılı 10 Ocak gününü de unutmadı. Kahvaltı sonrası kurumuyla ilgili bilgi veren ve gazetecilerin sorularını cevaplandıran Genel Müdür Murat Güreşçi işçi sağlığının kendileri için önemli olduğunu belirterek “ Kazaya ramak kaldı kelimesi bile bizim için yeterli, risk taşıyan hiçbir alanda işçilerimizi çalıştırmayız. Çalışmak istemeyenlere de teşekkür ederiz.1983 yılından bu yana yani tam 40 yıldır Madenli beldesinde maden çıkartmaktayız. Yılda 5 milyon ton maden çıkartıyoruz. 8 yıl ilimizde ihracat birinciliğimiz ve vergi rekortmenliğimiz var. Ülke genelinde maden dalında vergi birinciliklerimiz, ikinciliklerimiz var. Kurumumuza bugüne kadar 1700 kişi çalıştı ve 360 emeklimiz var.
2022 yılında çalışanlara 10 bin saat eğitim verdik
2022 yılında 10 bin saat eğitim verdik, burada verdiğimiz eğitimler sadece kendi personelimiz değil. Bölgedeki gençlerimiz var ve burada eğitim alanlar çeşitli madenlerde iş buldular. 40-50 kişilik kurtarma ekibimiz var ve bunlar Türkiye’nin çeşitli illerinde madenlerde kurtarma ekibi olarak görev yaptılar” dedi.
“60 TON BAL ÜRETTİK”
Maden bölgesinde arıcılık yaptıklarını da belirten Genel Müdür Murat Güreşçi “ Madenli bölgesinde kamulaştırdığımız ve satın aldığımız alanlar üzerinde arıcılık yapmaktayız, bu konuda çeşitli eğitimlerimiz ve desteklerimiz de var. Çayeli Maden İşletmesi olarak bu yıl 60 ton bal üretimi yaptık” dedi.
“670 m. derinlikteyiz, risk almayız”
Maden Ocağının 670 metre derinlikte olduğunu bunun sıfır ile 300 metre arasında maden çalışmaların devam ettiğini söyleyen Genel Müdürü Murat Güreşçi “ Kesinlikle hiçbir işçimizi riske atmayız. Her şeyden önce insan sağlığı can güvenliği gelir. Eğitimler bizim için önemli, eğitimsiz hiçbir işçimizi çalıştırmayız. Bölgemizde 607 öğrenciye burs verdik” dedi.
“HAKKARI DE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
Hakkâri Çukurca bölgesinde çalışmamız var. Çukurca’da maden arama çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Murat Güreşçi “ Çukurca’da Sondaj çalışmalarımız olumlu sonuç veriyor. Burada 20 bin metre sondaj yaptık. Potansiyel var. Çalışmalarımız sürüyor ve maden çalışmasında buradaki işçilerimiz çalışmakta. Çayeli maden ocağında günlük işlemenin 1 milyon 300 bin ton dan aylık olarak 8 bin ton seviyesine düştü. Bölgede yeni arama çalışmalarımız devam ediyor. Sinyal aldığımız noktalar var ancak madende ki kadar değil” dedi.
Haber-Foto: İsmet KÖSOĞLU